7 Απριλίου 2011

Ζωγραφίζω με το πινέλο της καρδιάς,ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Λεμεσός, 8 Απριλίου 2011,Πλατεία Διοικητηρίου
Οι μαθητές των σχολείων Μ.Ε. της Επαρχίας Λεμεσού ζωγραφίζουν στην πλατεία Διοικητηρίου με το πινέλο της καρδιάς ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό.
Παρασκευή,8 Απριλίου 2011,7.30 π.μ.-1.30 μ.μ. στην Πλατεία Διοικητηρίου.
Στην εκδήλωση συμμετέχει και ομάδα μαθητών του σχολείου μας με υπεύθυνο τον κ.Στέλιο Στυλιανού,ΒΔΑ΄,καθηγητή Τέχνης.Ο κ.Στυλιανού είναι και ένας από τους συντονιστές της εκδήλωσης στην επαρχία μας. 
Μεταφέρουμε απόσπασμα από την Πρόσκληση:
Στην  εκδήλωση της πλατείας Διοικητηρίου  παίρνουν μέρος όλα τα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης της επαρχίας Λεμεσού, με περισσότερους από 30 καθηγητές και 200 μαθητές.

Οι μαθητές  με τα πινέλα τους, τις μπογιές τους, τα μουσικά τους συγκροτήματα και τις χορωδίες τους καταθέτουν την προσωπική τους συμβολή στα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας, ενάντια σε όσα μειώνουν τον πολιτισμό μας, εξευτελίζουν τον άνθρωπο, προωθούν τον κοινωνικό αποκλεισμό,  μηδενίζουν  αρχές, αξίες και υποβιβάζουν το επίπεδο ζωής.

Οι  καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με το συμβολικό τίτλο «ζωγραφίζω με το πινέλο της καρδιάς ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό», οργανώνονται ταυτόχρονα  από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος ΞΕΝΙΟΣ με γενικό θέμα «Ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό. Σεβασμός – Ευθύνη – Αλληλεγγύη » και συνάδουν με τους στόχους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για το σχολικό έτος 2010-2011.

5 σχόλια:

Γιαννος Ιωαννου είπε...

Καλή δημιουργική δουλειά Λεμεσός !!!

ΛΑΦ-Γ2 είπε...

Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου!
Κύριε Ιωάννου,το σχολείο μας ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή και στηρίζει το στόχο.
Ευχαριστούμε...

Γιαννος Ιωαννου είπε...

Στη Λευκωσία τα πήγαμε πολύ καλά και είμαι σίγουρος ότι και η Λεμεσός και βέβαια και οι άλλες πόλεις έχουν κάνει το ίδιο . Θα δημοσίευσουμε φώτο, αναρτήστε και τις δικές σας, να βλέπει η Κύπρος μας πόσο δημιουργικά και ευαισθητοποιημένα κοινωνικά παιδιά έχει. Γιατί οι νέοι είναι το μέλλον ...

Γιαννος Ιωαννου είπε...

http://www.facebook.com/album.php?id=1154562535&aid=2093089

Φωτογραφίες από την εκδήλωση στη Λήδρας

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι τα πήγαμε πολύ καλά κι εδώ στη Λεμεσό. Ήμουν μια από τις συμμετέχουσες στην εκδήλωση και μπορώ να πω ότι είναι μοναδική εμπειρία να ζωγραφίζεις εσύ ο ίδιος αλλά και να βλέπεις τόσα άλλα παιδιά να ζωγραφίζουν με το «πινέλο της καρδιάς» ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Πρωτότυπα έργα διαποτισμένα με μπόλικη δόση φαντασίας και ξεχωριστά μηνύματα,δημιουργικότητα, ευαισθησία καθώς και το πνεύμα της ομαδικότητας ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής εκδήλωσης.
Θα αναρτήσουμε σύντομα τις σχετικές φωτογραφίες στο ιστολόγιό μας!

Κωνσταντίνα Γεωργίου Γ΄3

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails