26 Μαΐου 2011

"Τα Νέα Αναλυτικά προγράμματα στη Μ.Ε." - Στιγμιότυπα από την εκδήλωση


Εκδήλωση για τον 1ο Στόχο της χρονιάς
Μια πρώτη παρουσίαση
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη(11-5-2011), η εκδήλωση των Λυκείων Αγίας Φυλάξεως και Αγίου Νικολάου με θέμα τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα. Εκπαιδευτικοί τόσο από τα δύο Λύκεια όσο και από άλλα σχολεία Μ.Ε. της Λεμεσού, γονείς και εκπρόσωποι οργανωμένων φορέων παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τους ομιλητές και πήραν μέρος στη συζήτηση που ακολούθησε. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Ε.Ν.Α.Φ. στην Αγία Φύλα και είχε χορηγούς τους Συνδέσμους Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η Διευθύντρια του Λυκείου Αγίου Νικολάου κ. Μαριγώ Δημητρίου ενώ ο Διευθυντής του σχολείου μας, κ. Παντελής Ιωάννου, έκανε μια σύντομη αποτίμηση των εισηγήσεων και των όσων ακούστηκαν στη συζήτηση.
Ο κ. Γιώργος Τσιάκαλος  αναφέρθηκε στην ομιλία του    στους λόγους που επέβαλαν τον καταρτισμό νέων Α.Π., καθώς  και στις βασικές αρχές, στους στόχους και το περιεχόμενό τους. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη για την εφαρμογή τους. Ο κ.  Κυπριανός Λούης επισήμανε ότι το Υπουργείο Παιδείας καλείται να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις που αφορούν στην εφαρμογή των νέων Α.Π. και οι προσπάθειές του στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση. Το δύσκολο εγχείρημα της επιμόρφωσης, που ξεκίνησε από τον Γυμνασιακό κύκλο πρέπει να συνεχιστεί και να επεκταθεί και στο Λύκειο. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη και οι επιμορφώσεις των μαχίμων εκπαιδευτικών στα 17 γνωστικά αντικείμενα συνεχίζεται.
Η  εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που κράτησε ως αργά το βράδυ. Αρκετές ήταν οι ερωτήσεις που δέχτηκαν οι δύο εισηγητές, γεγονός που κατέδειξε και το ενδιαφέρον του ακροατηρίου για το θέμα. Τόσο η επικαιρότητα του θέματος των νέων Αναλυτικών όσο και οι συζητήσεις που γίνονται γενικότερα για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση προσέδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην εκδήλωση.  Συμπερασματικά,
 εκπαιδευτικοί  και γονείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το περιεχόμενο και το στόχο της εκδήλωσης, ευχαρίστησαν τους ομιλητές και συνεχάρησαν τους διοργανωτές. Ευχήθηκαν παράλληλα την αναγκαιότητα διεξαγωγής παρόμοιων εκδηλώσεων και στο μέλλον.
Εύα Νεοκλέους
**********
Υπεύθυνοι Β.Δ. για τη διοργάνωση της εκδήλωσης:
Δημήτρης Καραντάνος, Εύα Νεοκλέους :Λύκειο Αγίας Φυλάξεως
Τέρψα Δημητρίου,Λύκειο Αγίου Νικολάου
**********
Οι Διευθυντές των δύο σχολείων



Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί
Ο κ.Ιωάννου και η κ.Νεοκλέους
Με τον κ.Τσιάκαλο
Ο Διευθυντής μας,συνάδελφοι και γονείς
Επίσημοι προσκεκλημένοι και συνάδελφοι
Ο κ.Τσιάκαλος,η κ.Νεοκλέους και ο κ.Λούης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails