11 Μαρτίου 2010

Το Ίντερνετ μας κάνει εξυπνότερους


 Το Ίντερνετ μας κάνει εξυπνότερους
Μήπως το Διαδίκτυο μας κάνει χαζούς; Αυτό ήταν το ερώτημα που είχε θέσει στο εξώφυλλο του περιοδικού «Αtlantic Μontlhly» πέρσι ο ειδικός σε θέματα τεχνολογίας, Νίκολας Καρ. Έκτοτε η συζήτηση συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και πρόσφατα το Πανεπιστήμιο Εlon σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρew διεξήγαγαν έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν τη γνώμη των πολιτών.
Όσοι χρησιμοποιούν το Ίντερνετ γίνονται εξυπνότεροι, απάντησαν τα 3/4 των χρηστών του Διαδικτύου που δήλωσαν σίγουροι ότι τα επόμενα 10 χρόνια ο πληθυσμός του πλανήτη μας θα γίνει πιο έξυπνος ακριβώς επειδή υπάρχει αυτή η πλούσια πρόσβαση στις πληροφορίες. 
Επίσης, οι χρήστες κρίνουν ότι με το Ίντερνετ βελτιώνουν τη δεξιότητά τους στη γραφή και την ανάγνωση, τόσο της μητρικής τους γλώσσας όσο και κάποιας ξένης, καθώς πολλοί σερφάρουν σε ιστοσελίδες που είναι γραμμένες σε διαφορετική γλώσσα από εκείνη που χρησιμοποιούν καθημερινά. Έγινε σε δύο ομάδες. Την πρώτη αποτελούσαν 371 ειδικοί του χώρου του Διαδικτύου. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε σε 895 χρήστες του Ίντερνετ.

Πηγή:Τα Νέα,27-2-2010

4 σχόλια:

Μαρία είπε...

Φτάνει να το χρησιμοποιούμε σωστά!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Καλά, ρε παιδιά, οι ίδιοι οι χρήστες απάντησαν στην έρευνα;! Τότε γιατί δε βγήκε 100% το ποσοστό;!
Λοιπόν, στην περίπτωσή μου, καμιά ωρίτσα την ημέρα ίντερνετ, μου είναι αρκετό ή να αυυξήσω τη δόση; ( Είμαι και βαριά περίπτωση, άλλωστε, δύσκολα αναστρέψιμη η βλακεία μου...)
Καλό σας σαββατοκύριακο!

ΛΑΦ-Γ2 είπε...

Mαρία,
συμφωνούμε.Όχι υπερβολές και εξάρτηση.

Διονύση Μάνεση,
κύριε Μάνεση,καλή σας βδομάδα!
Αν μιλάμε για μια ωρίτσα την ημέρα, τότε είναι καλή "δόση".
Μη φτάσουμε στο σημείο να το δαιμονοποιήσουμε κιόλας.

...Μαρίνα των Βράχων... είπε...

Το internet είναι ένα όπλο στα χέρια μας. Σίγουρα μας κάνει πιο δυνατούς αλλά αυτό δεν είναι πάντα καλό. Όπως και η ευφυια εξάλλου...

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails