24 Μαρτίου 2010

Άλλη μια διάκριση. Όταν οι προσπάθειες των μαθητών επιβραβεύονται...

Συγχαρητήρια Κατερίνα!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: "SKILLS @ WORK CHALLENGE"

Μετά από παρότρυνση της καθηγήτριας μου των Αγγλικών, αποφάσισα να λάβω μέρος στο διαγωνισμό “skills @ work challenge” ο οποίος διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στις 12 Μαρτίου 2010.

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό έλαβαν μέρος μαθητές λυκείων από διάφορες πόλεις της Κύπρου.  Οι υπεύθυνοι μας χώρισαν σε ομάδες των 5 μαθητών, ο καθένας από διαφορετικό λύκειο ούτως ώστε να αποδείξουμε ότι διαθέτουμε το απαιτούμενο ομαδικό πνεύμα για να συνεργαστούμε αρμονικά και να δώσουμε λύση στην πρόκληση παρόλο που δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Η πρόκληση στην οποία κάθε ομάδα καλούνταν να επιλύσει ήταν να βρούμε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία προκειμένου να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες στην Κύπρο.  Οι παρουσιάσεις οι οποίες ήταν 3λεπτες ανά ομάδα έγιναν μέσω του Η/Υ και του προγράμματος Microsoft PowerPoint στην αγγλική γλώσσα. Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από αξιόλογα μέλη, όπως για παράδειγμα η δήμαρχος Λευκωσίας κ. Ελένη Μαύρου και ο Διευθυντής του Βρετανικού Συμβουλίου Κύπρου κ. Richard Law.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας κάθε ομάδα είχε την ευκαιρία να ζητήσει βοήθεια από έμπειρους επιχειρηματίες  της Microsoft Cyprus αλλά και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να λύσουν κάθε μας απορία.

Οφείλω να ομολογήσω ότι εντυπωσιάστηκα από τις δημιουργικές ιδέες όλων των μαθητών οι οποίοι πρότειναν λύσεις όπως τη δημιουργία ειδικών φεστιβάλ τα οποία να προβάλλουν την ψυχαγωγική πλευρά του νησιού μας με σκοπό την προσέλκυση τουριστών.

Η δική μου ομάδα παρουσίασε τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής ιστοσελίδας, την www.CyE.com = Cyrpus explorers,  η οποία  δίνει την ευκαιρία στους χρήστες να εξερευνήσουν το νησί μας και τους χώρους που  θα τους προτείνει η ιστοσελίδα ανάλογα με την ηλικία, την περίοδο επίσκεψης και τα ενδιαφέροντά τους.  Δημιουργείται λοιπόν ένα εικονικό μοντέλο του εαυτού του κάθε χρήστη το οποίο με τη δυνατότητα 3D διαστάσεων θα μπορεί να περιηγηθεί στους χώρους αυτούς σαν να βρίσκεται πραγματικά εκεί

Με την ομάδα μου δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το πρώτο βραβείο -  το οποίο περιελάμβανε τη συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό “skills @ work challenge” στο Βελιγράδι – αλλά πετύχαμε να επιλεγούμε ανάμεσα στους 5 φιναλίστ και τελικά να λάβουμε την 3η θέση.

Προσωπικά νιώθω πολύ τυχερή που είχα την ευκαιρία να λάβω μέρος στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, αφού με βοήθησε να αποκτήσω περισσότερη αυτοπεποίθηση και να αναπτύξω τις ομαδικές μου δεξιότητες, τη θέλησή μου για συνεργασία και επικοινωνία με τα άλλα μέλη της ομάδας μου.

Αδιαμφισβήτητα λοιπόν, προτείνω σε κάθε μαθητή να συμμετέχει σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς, γιατί αποτελούν μοναδικές εμπειρίες για τον καθένα μας.
 
Κατερίνα Κατσιάμη ,Γ΄5

3 σχόλια:

misharos είπε...

Συγχαρητήρια!! :)

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Κατερίνα!
Αυτή τη δημιουργικότητα των παιδιών είναι καλό να την ενθαρρύνουμε.

Κατερίνα Κατσιάμη είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails