15 Δεκεμβρίου 2009

Ανακοίνωση για την έκδοση του περιοδικού του σχολείου μας


Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση για την έκδοση του περιοδικού του σχολείου μας για τη σχολική χρονιά 2009-2010. Είμαστε βέβαιοι ότι οι μαθητές θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της επιτροπής.
                                                                                                                                       

Έκδοση Περιοδικού: "Αποτυπώματα"

Η έκδοση περιοδικού αποτελεί ένα ουσιαστικό θεσμό στη σχολική ζωή. Μέσα από τις σελίδες του  προβάλλονται τα σημαντικά γεγονότα της σχολικής ζωής και πάνω από όλα αναδεικνύονται οι δημιουργικές εργασίες και οι διακρίσεις των μαθητών.
Η συγγραφή δημιουργικών εργασιών επιτελεί σημαντικό ρόλο στην εξελικτική πορεία του μαθητή, γιατί μέσα από αυτή τη διαδικασία εμπλουτίζει τις γνώσεις του και αποκτά αρετές. Με αυτή την προσπάθεια  αναπτύσσει το ερευνητικό του πνεύμα και οξύνει την  κριτική του σκέψη. Ο μαθητής μέσα από τη διαδικασία της έρευνας και της συγγραφής οδηγείται στην ελεύθερη έκφραση και κάποιες φορές βγάζει στη επιφάνεια λανθάνουσες συγγραφικές ικανότητες. Τέλος ο μαθητής αποκτά  πρωτοβουλία και  υπευθυνότητα, αρετές οι οποίες συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του.
Η πρωτοβουλία και η ενασχόληση  του μαθητή με την έρευνα και το γραπτό λόγο διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στην επιτυχή συγγραφή εργασιών, αλλά η παρότρυνση, η ενθάρρυνση και η καθοδήγηση από τον καθηγητή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.
Οι μαθητές μπορούν να γράφουν για θέματα που αφορούν τα μαθήματά τους, τη μαθητική και νεανική ζωή όπως και την κοινωνική ζωή γενικότερα…  Η επιλογή των κειμένων και η διόρθωση του περιεχομένου τους, από πραγματολογικής πλευράς γίνεται από τον καθηγητή της αντίστοιχης με το κείμενο ειδικότητας, ενώ η γλωσσική επιμέλεια από τις υπεύθυνες για το περιοδικό καθηγήτριες. Η πρωτοτυπία της εργασίας αποτελεί το βασικό κριτήριο για την επιλογή της. 
Προτεινόμενες Ενότητες ( δεν αποκλείονται οποιεσδήποτε άλλες ενότητες – θέματα, αρκεί να υπάρξει ανάλογο, αξιόλογο υλικό):
Λογοτεχνία                                                         Στόχοι της σχολικής χρονιάς          
Ιστορία                                                               Δραστηριότητες των Ομίλων
Ξένες Γλώσσες                                                    Φωτογραφία
Θρησκευτικά                                                       Διαγωνισμοί
Οικονομικά θέματα                                             Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
Μαθηματικά                                                       Φυσική                                                 
Χημεία                                                                Μουσική
Αθλητισμός                                                         Τέχνη
Οι εργασίες  και το υλικό για το περιοδικό πρέπει να παραδοθεί  σε ηλεκτρονική μορφή το αργότερο την τελευταία εβδομάδα πριν το Πάσχα.

Υπεύθυνες  καθηγήτριες για την έκδοση του περιοδικού:
Βερόνικα Μάνου Ευθυμιάδη, Φιλόλογος
Μαρία Φωτίου, Φιλόλογος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails